torsdag 26 januari 2012

I går kväll ville Aliya sminka Greger och sig själv och det fick hon. Här är resultatet:
Det var lite svårt att hålla en normal konversation med Greger efter detta... 

Det är vattenbaserad färg som är till för ansiktsmålning och som tur är tvättas den bort med lätthet.




Idag var det dags för 5-års kontroll, eller egentligen skulle vi ha varit där i måndags, men den extremt virriga mamman hade helt glömt bort det och kom inte på det förrän på tisdagen. Som tur var så fick vi en snabb tid och jag fick inte ens en tillsägelse när jag ringde utan hon var mycket förstående att sånt kunde hända! (Well... kanske inte alla mammor...)

Aliya var jätteduktig som vanligt. Hon ritade en gubbe på begäran (det blev farfar och Bella) och sen identifierade och ritade hon en kvadrat, cirkel och en trekant. Efter det så räknade hon till 30 (tror det bara var till 10 eller så som var kravet) och efter det var det synundersökning. Aliya hade 0,8 på höger öga och 1,0 på vänster så det skulle skickas en remiss till ögonkliniken så att hon ska bli ordentligt kontrollerad. Tydligen så ska man ha samma styrka på båda ögonen annars så måste det kontrolleras. Jag minns att det var likadant förra året, att hon såg bättre med vänster än med höger, men då lät dom det bero.
Aliya vägde in på 17,5 kg efter en stadig frukost med både välling och gröt och mätte 108,5 cm. Hon följde sin kurva perfekt.

Aliya under synundersökningen

Aliya har på sig sin fina outfit som hon fått av mormor och morfar och Jessica och Fredrik idag. Tack så jättemycket!!


3 kommentarer:

  1. Ååå så fin hon var i kläderna! =)

    Jag minns med skräck Olivers 5-årskontroll... den gick inte riktigt lika lätt och smidigt =/

    SvaraRadera
  2. Glömde kommentera ansiktsmålningarna. Superfina! Tycker Greger ska gå till jobbet så, det skulle nog glädja kollegorna ;)

    SvaraRadera
  3. Hahahaha! Det gick verkligen inte att titta på honom och prata om normala saker. Speciellt dom överdimensionerade läpparna drog till sig blicken... :D Tror hans auktoritet på jobbet kanske skulle minska, asså jag vet inte... meeen... :D

    Ja hon var verkligen fin i kläderna. Typiskt nog blev det choklad, eller nutella på klänningen så den fick åka i tvätten på en gång... Ja just det, hahahaha! nu minns jag, han sa eller gjorde inget som dom ville se eller höra om jag minns rätt! :) Ja det kan ju vara svårt att prestera på begäran, dom känner sig nog lite som cirkus apor när dom blir tillfrågade om dom kan rita... well det är ju allt dom gör dagarna i ända, typ varför undrar du det??

    SvaraRadera